Fakta atau Auta? = Akademi Fantasia amat membosankan


1) gimik semakin hambar
2) pengacara pun mengada-ngada dan x tau handle situation(aznil pun sama juga. bosan suda)
3) apaka...bakat2 yg xda kelas.
4) Peserta yang plastik dan gedikz yang x natural
5) iklan yang grand2, tapi rancangan hampeh (indah khabar dari rupa)
6) undian yang sangat buyuk dan mengaut keuntungan semata
7) pengkritik yang tida berkaitan - aznil, adlin
8) makin lama makin kurang sponsor
9) juara yang terancang
10) Orang hanya akan tgk final saja.
11) ayam brand? pui....
12) lakonan drama menangis2 semakin kaku
13) ema tersingkir, adira menangis gila2....?


dengan kenyataan di atas tu, jelas sekali mmg AF ni mmg membosankan = Fakta, walaupun membosankan, sa tetap 'tertingu' juga sebb rncangan ni masi menjadi tarikan warga ibu2 dan nenek2. jadi sa terpandang skejap dan tau2 la gimik2 yg drg cuba tonjolkan. tapi apa yang sa nampak ialah satu kegagalan. x lama lg lingkup la Astro klu masih lg mo teruskan rncangan yg x semena2 ni. diharapkan rancangan ini dihentikan lah. jangan hanya fikirkan soal untung saja. klu mo cari bakat, rancangan realiti nyanyian suda berlambak di industri penyiaran. duit untuk mengundi tu lebih baik klu guna yang lebih berfaedah....telefon mama bapa d kampung ka...cewek ka...sa rasa mentor lebih laku dari af ni. Sa tau suka ati kamurang la mo buat apa dgn af ni. duit kamu jugakan...bukan duit sa. tp cuba fikirkan kesan2 buruk af yang sudah 8 tahun bertapak di industri penyiaran. cukup la bang oi....

1 comments:

elveeuzilayan November 7, 2010 at 8:41 PM  

sbb tlampau lama sda tu la org bosan..hehe

Click To support kama....

About Me

My photo
Penampang Sabah, disanalah tumpahnya darah saya. aiasehmen.... berminat dalam bidang nyanyian dan hiburan. walau apapun, tak kenal makan tak cinta...

Pengalaman mengajar kita....

Buat pertama kalinya saya mula menulis blog untuk tatapan semua......pandai2 suda. tapi nda pa. segala informasi dan cerita pengalaman hidup bukan sahaja untuk dijadikan pedoman untuk diri sendiri tapi juga untuk yang lain. terutama sekali bila kita jatuh dan bangun semula. kerna itulah....hari kita x selalu indah....malah keburukan itu datang dri kita sendiri

Chat ja la....