Apa yang lelaki perlukan?


Untuk perempuan, sepa yg masih nda paham2 lelaki, mungkin ulasan sa ni bleh tlg kmu wat penilaian sekaligus mengambil ati laki. Memahami apa yg laki inginkan mgkin skali bleh bawa kmu melangkah ke tapak yg bru dlm soal cinta la....apaitu ah?


Support - jadilah penyokong atau tulang belakang dorang. tunjuk dgn dengar apa yg drg mo ckp, berminat dgn idea/pikiran drg atau pun aktiviti drg ney, walaupun x minat, wt2 minat la. support la drg wat keja2 yg mereka ingin habiskan dan ofer la diri anda ikut tlg skali; cari sesuatu yg bleh kmu tlg supaya mereka ni boleh fokus ttg hal len.

Dorongan - edorong mereka utk berjaya, drg mereka dlm kerjaya mereka, igt dorongan tp bukan bersifat kritikal

Privacy - biarkan drg ni mempunyai masa untuk diri sndiri utk hilangkan stress. bagi mereka masa utk buat perkara yg mnyronokkan d hujung minggu cth bg drg jalan2 dgn kwn2 da. jgn cuba kontrol jadual drg

Kolaborasi - mereka mau trlibat dlm sebarang keputusan yg dibuat. jgn plak merungut klu diarah kerana ini membuat si laki ni fikir yg kmu nda berminat.

Memahami - paham keadaan dimana laki dan pompuan x sama, n never will be, tidak akan buat apa yg pompuan buat. laki juga mo mereka difahami, sepa mereka, apa dan mcam mana drg berkomunikasi.

Penghargaan - hargailah apa yg telah drg lakukan utk anda. juga hargai pemikiran mereka dan idea mereka.... (point sebenar, apa yg drg buat x semestinya sempurna)

Sabar - jadual mereka dgn jadual anda mmg x sama, jd jgn memaksa. berbincang la dgn dorang untuk mncari masa utk kmu bersama. Djgn buat drg mcm budak2, biar drg tau yg kmu perlukan bantuan da and tya apa yg boleh da buat. tpastu let go n biar da wat apa yg bleh. tp mungkin da lupa, jd tya bek2 n jangan memaksa atau mendesak.

ambil masa - klu kamu bergaduh, back off, jgn handle masalah klu kmu sndiri bersifat negetif dan bad mud. pigi wat sumtin yg bleh wat kmu cool down spya kmu bleh ckp n berbincang dgn pemikiran yg logik.

Seks - sa nda mo ulas...tp hakikatnya mmg itu lah..

2 comments:

gadis borneo February 12, 2010 at 10:21 PM  

bah...saya praktis dlu la :P

Leslie Michael Chang February 14, 2010 at 3:53 AM  

ba palan2....klu ko dpt bodek laki, share2 nopo...haha

Click To support kama....

About Me

My photo
Penampang Sabah, disanalah tumpahnya darah saya. aiasehmen.... berminat dalam bidang nyanyian dan hiburan. walau apapun, tak kenal makan tak cinta...

Pengalaman mengajar kita....

Buat pertama kalinya saya mula menulis blog untuk tatapan semua......pandai2 suda. tapi nda pa. segala informasi dan cerita pengalaman hidup bukan sahaja untuk dijadikan pedoman untuk diri sendiri tapi juga untuk yang lain. terutama sekali bila kita jatuh dan bangun semula. kerna itulah....hari kita x selalu indah....malah keburukan itu datang dri kita sendiri

Chat ja la....