Minggu yg sibuk dan penat

Minggu ni mmg penat sebab IP Kent ada buat kejohanan olahraga tahunan. Sa mmg teda acara la (mcm besa laitu) tp sa jadi urusetia yg mmg berbakat dalam mncatat masa. wakakaka.....pyala bakat terpendam sa akhirnya dicungkil. hehehe. mmg siuk la kami disalai di bawah matahari yg talampau panas....sa pn makin hitam. dulu sa igt sa x pandai hitam tp pa bleh wat...status sa sbgai anak cina makin pudar. aisehman. hahaha

Acara sukan2 ni btl2 la membuka mata sa yg betapa seronoknya mo ikut ni acara2 suma. Klu la sa kurus dan berkebolehan sa rasa mgkin sa pun beria2 mo ikut o. Tp sa x dibesarkan dgn suasana bersukan. makan tidur ja kerja. Kejohanan tahun ni la sa 1st time join. mmg siuk sbb semakin ramai senior yg mula mo tegur2 n fren2 la. ala kmi ni mula2 kna pulau. tp sa rasa ok sudala. itu la sala satu kebaikan ni event. sbb dia merapatkan jurang antara pelatih. pasal tu la lecturer ckp, klu mo kenal ngan senior, turun padang. sala satu cara mo dpt kenalan. tp sa ni susa sikit la sbb sa ada masalah sosial. tp byk juga senior yg sa ok.....

ish pasal kejohanan sama senior ja....oya...satu story yg mmg bikin geli. seorang budak dlm klas sa mo cari gado ma sa.. atas sbb2 yg x logik n x berasas. walaupun da blg da ada alasan trsndiri. sms da 'jgn lagi ganggu hidup sa' , ' kita x serasi' , ' ko x ikhlas berkawan dgn sa'....tlg bikin full inbox...trus mls sa mo layan. maka da yg nda ikhlas berkwn...bgus org len suka ma da....pa mcm la ko kapel ma sa trus hncur dunia klu putus kwn...teda mkna ah ko bg sa....bah suda. itu ja slot utk da...teda ckup masa mo lyn.

Minggu ni juga byk pakai duit.....klu mo diikutkan, mcm sa mo p pnjam duit kwn sa lg. tp ckup la. sa malu suda mo pinjam duit org. hua hua hua......tp yg miraclenya...elaun suda kuar. ginila pengurusan duit sa yg nda mantap mmbuatkan sa slalu tergelincir dan x profesional. haha...elaun skrg ni pun kjap ja hbs ni mo byr hutangz2... haha... k la mls suda sa mo menaip....chow

1 comments:

Dayang April 25, 2010 at 9:03 AM  

wakakakaka..aku nda mo baca pjg2 tp aku nmpk yg last tu aku ketawa jak..

Click To support kama....

About Me

My photo
Penampang Sabah, disanalah tumpahnya darah saya. aiasehmen.... berminat dalam bidang nyanyian dan hiburan. walau apapun, tak kenal makan tak cinta...

Pengalaman mengajar kita....

Buat pertama kalinya saya mula menulis blog untuk tatapan semua......pandai2 suda. tapi nda pa. segala informasi dan cerita pengalaman hidup bukan sahaja untuk dijadikan pedoman untuk diri sendiri tapi juga untuk yang lain. terutama sekali bila kita jatuh dan bangun semula. kerna itulah....hari kita x selalu indah....malah keburukan itu datang dri kita sendiri

Chat ja la....