The biggest loser asia bikin semangat

The biggest loser asia - rancangan realiti tv menguruskan badan. ni rancangan gini jarang ada d tv sbb klu rancangan realiti lebih tertmpu dalam bakat persembahan dan seni suara. tp sa nda pernah terpikir ada plak rancangan menguruskan badan. klu mo cakap berfaedah, ya sa sokong. 1 rancangan begini bikin orang inspired mo kurus. Rancangan ni bermula d us ka nda silap sa. tp skrg, muncul the biggest loser asia. si sarimah ah pengacara da. pengacara yang tidak heboh dan kecoh. ada juga rasa2 mo ikut tp mustahil lah sdngkan sa berlari track dua raound pun smput gila suda.... adeh...kin malu. tp sa rasa peserta2 da pun begitu ba suma nda besa bersenam. minggu terawal msti drg berabis kesakitan badan. mcm sa la juga. tu baru ringan2. paling berat sa perna rasa lompat bintang 300 kali. tu blum ckup klu dbandingkan dgn the biggest loser pnya excercise.

well ni rancangan walaupun sa suspicious dgn kemampuan org asia untuk mnguruskan badan, tp at least sa tercabar dgn penurunan berat badan drg. maka sa ahi2 bertambah sampai sa ngeri betul nmpk tu scale dpn mata. itu antara bnda yang sa suda senarai hitam sbb sa fobia n x suka bla org nmpk berat badan sa. hahaha. tp walaupun semangat sa berkobar2, sa masi nda bersenam o....sebb sa rasa teda kwn ba mo bwa sa bersenam. at least men sukan ka, apala itu la....tp kwsan perumahan sa teda org yg active ah. Ni rancangan bikin jeles sbb suda la kna jaga bagus2, ada trainer lg, pastu ada workout machine lg....itu yg bikin efectif tu. d ip ada gym tp sa malu mo masuk sbb pelik ba org yg bersaiz sa mo masuk gym. hahaha. tp xpa la. sa akan pastikan masa untuk sa kurus akan tetap datang. kalau nda pun at least kurang la walaupun nda mncapai piawaian kurus. ceh.....skrg sa mo tgk si kevin tu ah da buli kurus ka nda. jngan disangka air yang tenang berbuaya....malangnya cuma tgl 2 minggu pya episode lg sa bleh tgk cuz nex 2 weeks sa blik ip suda....eee bikin stress mo ingt tu date....

5 comments:

gadis borneo January 17, 2010 at 9:51 AM  

bos...sikarang sinang sj ba...ko minum tu teh kampung....:)) haha

Leslie Michael Chang January 17, 2010 at 9:28 PM  

wakakaka.....teh kampung bikin cair tai sa...hahaha

Afendy January 18, 2010 at 2:30 AM  

kih kih kih.. ko ni aaa.. buat exercise di bilik la.. senam robik guna youtube tu.

cair taik ko? haha

Leslie Michael Chang January 18, 2010 at 2:54 AM  

wahahaha.......mulau. wakaka ko blum tgk yg exercise jipun tu sambil blajar english...wakaka

gadis borneo January 25, 2010 at 3:37 AM  

itu la ba yg siuk tu...cair taih...nda payah susah2 'mongosod' (push2...) kikiki


jan lupa bili G-string supaya sinang sikit klu kosirit....:D

Click To support kama....

About Me

My photo
Penampang Sabah, disanalah tumpahnya darah saya. aiasehmen.... berminat dalam bidang nyanyian dan hiburan. walau apapun, tak kenal makan tak cinta...

Pengalaman mengajar kita....

Buat pertama kalinya saya mula menulis blog untuk tatapan semua......pandai2 suda. tapi nda pa. segala informasi dan cerita pengalaman hidup bukan sahaja untuk dijadikan pedoman untuk diri sendiri tapi juga untuk yang lain. terutama sekali bila kita jatuh dan bangun semula. kerna itulah....hari kita x selalu indah....malah keburukan itu datang dri kita sendiri

Chat ja la....