Handphone baru??? Yeap!

Nah!!!! sa ada peruntukan untuk beli handphone bru. Tp masi mo guna duit sa la membuatkan sa rasa sedih. sa mmg luki la akhir2 ni sbb sa mo guna duit untuk enjoy ja. Tapi sa mo juga ada hp bru. ok la....sbnarnya, sa nda obeses sgt tentang handphone. klu dulu bleh tahan la. skrg hp sa besa2 ja. teda kamera, teda mp3, teda 3g, teda pa2. buli sms sama buli koling ja. sa ok ja..... tp skrg sa dilanda masalah sbb sa kekurangan gmbr....sa teda dpt bergambr klu teda camera. hrp hp org sa nda suka. sa mo beli camera tp mahal. bgs sa beli camera yang buli koling dan sms satu kali kan? klu dulu musim2 sa guna hp mahal, byk kenangan sa sma kwn2 sa. at least kenangan tu masi ada kan......satu lg, mp3 player sa cpt hbs battri. pasal murah kan. jd bgs sa beli device yg bleh dgr mp3, bergambr, berkoling ma bleh bersms kan? ish ntah bila la sa ada peruntukan yang banyak dan lumayan ni. Klu elaun sa yang 700 tu kuar(klu masi ada la), mngkali sa terdetik la mo beli. hp murah ja pun ok la. yg pnting tu gmbr nda talampau buruk, sms buli dgr mp3.....sa target sony erricson. sbb gmbr da terang n speaker da bgs. lgpun sa mo dgr mp3 melalui headfon ja. sa nda suka playang2 kasi kuat2. hehehe.

Ni lah antara hp2 yang sa sedang intai peluang mo dpt. no nokia. slalu bervirus dan bikin sakit jiwa. sa bukan tgk function ja a....sa juga bijak menilai harga. harga sa cek d e bay. mngkali dkt sama laitu sama kk pya hrga.

klu ini RM 300. 3G woo...




Yg ni nopo nga RM 349. mnatau d kk mura lg





ha....yang ni RM 332. ada mp3 lg. mcm hp sepa baini ah?






Ni lah ada lawa sikit. tp mcm girly ba. ada mahal sikit RM 476


Atok.....elaun sa bru 430, tp peruntukan yg sa kana bg 100 ja. ish nda buli....tgu la sa kumpul duit palan2. hehehe sa kumpul pun duit pecah saja. skrg suda mncecah 100 ringgit ah...nex yer sa kumpul 1 ringgit ari2 la. 1 sem suda brapa? bleh playang hp bru. hehehe....yg mahal2 lg. jgn ja la sa tb2 berubah fikiran. sa bosan suda pakai tu nokia sa yg teda blutooth a....bikin kecewa. tp ada satu lg angan2 sa....mo tau apa?
iPhone 3G...RM 1,274...nah!

Tapi jgn bilang mustahil sa buli dpt o...klu sa keras ati kumpul duit, tia lama tu sa dpt juga ni henfon yg org idam2kan. tp masalahnya, sng kna curi la. susa sikit.....bgs sa humble dan down to earth saja. lg pun tu iPhone nda matching ma sa a..adi kaka....hahaha.

walau papun, dlm masa terdekat ni sa akan beli hp bru juga mmandangkan di hp sa skrg susa mo simpan sms2 yg sa syg....kijap full trus trpaksa sa buang sms2 yg sa sinta....kuang asam. klu sa ada skandal sma datin nti, sa beli blackberry....sa kasi jeles ah tung hp bru sa....wakakaka. merepek ja sa akhir2 ni o. k la nti sa servay d kk lg. susa ba sa mo p tgk2 sbb asal sa p dalat tu box kaca, kna tingu2 suda dr jauh mcm sa mo p rumpak ja kadai drg....eee pa tida bikin neves customer pn nda sng mo tgk....drg nda tau ka sa ni artis sabah....wakakaka low standard nya sa ni.

p/s: Sa pnya kata2 karut kna jangkit virus si nita ah....kecoh....haha

3 comments:

gadis borneo January 17, 2010 at 9:55 AM  

jan kana tipu la klu d ebay...hikhik....:D bgus jg tu....tp klu rusak...ko yg htr p tampat dia...suda barapa charges?...berpun ada warranty tp klu bukan msia susah tu bos....

Leslie Michael Chang January 17, 2010 at 9:25 PM  

tp ebay byk bei yg second hand....mmg la sa ni jenis yg suka barang2 mura. haha...cari d ebay malaysia la. haha

Afendy January 18, 2010 at 4:33 AM  

ya.. ebay bah bagus.. saya sukun.. kdg2 yg kana jual kekeh (kk) tu yg recon punya.

Click To support kama....

About Me

My photo
Penampang Sabah, disanalah tumpahnya darah saya. aiasehmen.... berminat dalam bidang nyanyian dan hiburan. walau apapun, tak kenal makan tak cinta...

Pengalaman mengajar kita....

Buat pertama kalinya saya mula menulis blog untuk tatapan semua......pandai2 suda. tapi nda pa. segala informasi dan cerita pengalaman hidup bukan sahaja untuk dijadikan pedoman untuk diri sendiri tapi juga untuk yang lain. terutama sekali bila kita jatuh dan bangun semula. kerna itulah....hari kita x selalu indah....malah keburukan itu datang dri kita sendiri

Chat ja la....