Baju melayu bersaiz XXXL ada dijual?

Hari tu saya round kk mencari baju melayu yg sudah siap dijait. Mencari2 la di shopping complex, dr kedai ke kedai. tp, teda yg sa jumpa. kenapa? sbb suma kecil2. baju ja sa muat, tp sluar, staga paha pun x pass jo....saiz xl ja sa jumpa....sa perlukan saiz xxxl....haha. kin malu o napalah sa reveal saiz sa di sini. oya, jd sa p kedai yg jual baju utk org2 xxxxxxl, ada juga, tp harga pun xxxxxxxxxxxxl. kain da pun x cantik. ish sa pun putus asa o trus. Sa mo cari di bawah 50 ringgit tp apakan daya, dunia mmg x adil. kunu lah.


Kali ni sa mo pi jahit baju sndiri. tp masalahnya, manada kadai mo trima tmpahan lg. aduhai. sedih oo... bisuk raya suda. Sa pun mo kasi playang baju tym raya. setelah hampir 3 minggu sa puasa, at least ada lah simbolik kejayaan sa. cis, bisuk pakai baju besa ja. yg besa suda org nmpk. baju melayu sa x muat suda. yg warna hijau itu. sa suka baju melayu yg cutting neck da yg style apaitu? yg musang2 tu....ah itu la. sa x suka yg belahan p dada tu. terlalu mendedah. hahaha.

raya di maktab xkan sa mo pakai baju org lg...alahai. teda rezeki. spatutnya sa aware bah. tiapa sa akan pastikan nex yer sa akan berbaju melayu full set! ni lah semangat satu malaysia. ingat muslim ja buleh berbaju melayu. oh tidak.....cina pn bleh... hehe.

6 comments:

aleesya September 9, 2010 at 4:27 AM  

alala..cian..xpa les, nt pas raya ko bt awal2 tuk thn dpn pnya..^^

Leslie Michael Chang September 9, 2010 at 9:06 AM  

cian sa pah....nex yer ko la yg sponsor bju sa...hoho...bila lg mo beramal...hikhik

SJB September 9, 2010 at 10:52 AM  

Banyak juga x tu hehehe.

Leslie Michael Chang September 9, 2010 at 11:13 AM  

hehe....sbb org da pun byk xxxx...keke

Vivyan Rinusin September 12, 2010 at 7:25 AM  

ko cari d sinsuran , ramai tu ampai2. lgpun sa rasa saiz besar yang banyak dari saiz kisil. huhuhu

Leslie Michael Chang September 13, 2010 at 7:04 AM  

thx vyn.......sa baru kira mo servay sana. ^^ harap ada la..

Click To support kama....

About Me

My photo
Penampang Sabah, disanalah tumpahnya darah saya. aiasehmen.... berminat dalam bidang nyanyian dan hiburan. walau apapun, tak kenal makan tak cinta...

Pengalaman mengajar kita....

Buat pertama kalinya saya mula menulis blog untuk tatapan semua......pandai2 suda. tapi nda pa. segala informasi dan cerita pengalaman hidup bukan sahaja untuk dijadikan pedoman untuk diri sendiri tapi juga untuk yang lain. terutama sekali bila kita jatuh dan bangun semula. kerna itulah....hari kita x selalu indah....malah keburukan itu datang dri kita sendiri

Chat ja la....