Kerana ingin tahu.........

Time boring2 la juga sa rajin update blog. well....utk pengetahuan anda, time sa di IP, sa ada blajar resepi dr si Izni. Sa teringat time sa p beraya ruma da taun lalu, sa ada termakan satu biskut sdp btl. iaitu cornflakes. sa pun apa lg...itu ja sa pigang. tp sa tau malu juga la masa tu. jd sa mkn sikit....try sket makmur, kuih yg lain...heeee.. jd ari tu sa tya da apa benda tu? da bilang itu cornflakes dgn madu....caranya mudah...gaul dengan madu saja pastu bakar...waahh...resepi yg agak mudah. jd bila sa teringat ckp da, sa pun apa lagi trus p beli cornflakes. sa ada tmbah aksesori la juga.. choclate rice, kismis n butter. itu ja la sa pndai2 modified. sa kira mo campur gula perang la juga sket sbb mumy sa pya buku resepi ada satu biskut yg hampir dkt dgn ni resepi si izni, da blg letak caramel. jd caramel tu sa assume gula perang. hehehe. sa cuma playang bahan2 da... besok bru sa buat. hohoho...

Tengah sa mencari bahan-bahan utk biskut sa, sa terjumpa satu benda yg menarik perhatian sa. da tulis sana popping corn. sa teringat satu experiment yg mengatakan radiasi telefon mudah ahli tu, boleh mem'pop'kan popcorn. sa ada nmpk tu video d youtube. tp memerlukan banyak hp la... jd kerana video itu, sa mo saksikan sendiri live....jd sa pun beli.....harga RM 2.90 saja....hehe. tym di kreta, sa pinjam la hp bapa,mumy sama adik sa...termasuklah hp sa....sa try di keta, teda apa2 yg berlaku ah sama tu popcorn....trus sa mula meragui. dlm hati berkata" bukan popcorn kali ni". sampai ja rumah, trus ambil periuk...nah.....malatup....puas ati.



teda rasa tu....jd sa letak caramel....jd juga la...sakai kan

video

0 comments:

Click To support kama....

About Me

My photo
Penampang Sabah, disanalah tumpahnya darah saya. aiasehmen.... berminat dalam bidang nyanyian dan hiburan. walau apapun, tak kenal makan tak cinta...

Pengalaman mengajar kita....

Buat pertama kalinya saya mula menulis blog untuk tatapan semua......pandai2 suda. tapi nda pa. segala informasi dan cerita pengalaman hidup bukan sahaja untuk dijadikan pedoman untuk diri sendiri tapi juga untuk yang lain. terutama sekali bila kita jatuh dan bangun semula. kerna itulah....hari kita x selalu indah....malah keburukan itu datang dri kita sendiri

Chat ja la....