" ko ambil lah tu kereta " - OMG....

Sa x boleh lupa lah ni tu ayat. Sebenarnya family sa ada krisis kreta. kreta lama kami banyak masalah bah....part2 keta tu pun sangat mahal sbb teda di malaysia kan. jadi bapa sa ambil keputusan untuk jual. jadi adalah juga 1 sumandak p beli. da kasi pakai boyfriend dia. jd senang hati lah. tp sayang jugalah sbb tgl 2 taun lg tu keta mo bayar. jadi as the time goes, pompuan tu x bayar2 tu keta secara tiba2. keta itu juga ditapuk dan xtaw dimana. pompuan itu x dapat dikontek. apa yg merisaukan bapa sa, keta itu masih di atas nama bapa sa. wow2....dan akhirnya bapa sa juga yg p bayar.


tiba2 bapa sa p cek, nama da kena blacklisted. ntah panic drg kelmarin. sa buat derk ja. tb2 ntah camna drg kasi selesai tu masalah. jd semalam bapa sa tb2 ckp, da mo beli keta buatan malaysia, exora. minggu dpn kuar suda kali. akhirnya ada juga keta mumy sa. hahaha. tb2 dad sa bilang, itu kia spectra klu ada rezeki sa p ambil balik kasi bayar habis, sa kasi pakai ko lah. wahaha....sa harap butul lah cakap da. lessen pun da sponsor klu ada rezeki. tp next year lah. sa butul2 pigang ckp da. tu keta sa x harap sgt, itu lessen yg sa harap berabis. hahahahahaha......

catatan ini hanya untuk sa baca balik di masa hadapan...klu sa baca balik mesti sa snyum2 1 org. hehe

1 comments:

Beatrice Bianus November 12, 2010 at 10:34 PM  

les..siok o mo baca...haha
bah klu ada keta sdh jgn ko lupa hon2 sy ah

Click To support kama....

About Me

My photo
Penampang Sabah, disanalah tumpahnya darah saya. aiasehmen.... berminat dalam bidang nyanyian dan hiburan. walau apapun, tak kenal makan tak cinta...

Pengalaman mengajar kita....

Buat pertama kalinya saya mula menulis blog untuk tatapan semua......pandai2 suda. tapi nda pa. segala informasi dan cerita pengalaman hidup bukan sahaja untuk dijadikan pedoman untuk diri sendiri tapi juga untuk yang lain. terutama sekali bila kita jatuh dan bangun semula. kerna itulah....hari kita x selalu indah....malah keburukan itu datang dri kita sendiri

Chat ja la....