MY view on Luca Lucas-internet sensation

sekarang ni hangat pasal si Luca lucas among sabahan. Bagi sesiapa yg x kenal luca lucas ni, da merupakan seorang kerapu atau org peninsular yang menghina sabah. jap....sa cari bahan statement da....Lepas kuar ja tu gambar screen capture stetment da yang di atas ni, trus muncul group "kami benci luca lucas yang menghina sabah" wakakaka.. sa lucu lah pulak. mcm skema btl o tu ayat....kami benci awak! hahahaha. Sa pun join ja la...org suda invite kan.


mmg x patutla da ckp gitu, sbb sudala da pijak bumi sabah, dr ayat2 da buli tau da kerja di sabah. syukurlah nak government sabah kasi makan ko. Lagipun kayu balak suma tu duit pigi mana? antara penyumbang paling basar ekonomi malaysia, negara ko berpijak skrg. hmmm....jgn salahkan sabah cuz x maju, salahkan pemerintah seberang yang menyeleweng duit sabah.

tp, yg sa prasan, bila muncul ha stetment tu, bukan main marah lg org2 sabah ni. maki2 da. sa tgk ja gelagat2 org yg marah2 ni. snyum2 tgk komen drg....sa? sa cool ja. sbb sa rasa bnda tu apa yg da ckp mmg betul, cuma da x bleh kasi kuar stetment gitu di public. well, shoping complex suma teteda sbnarnya, berlambak shopping complex d kk. tp apakan daya, ada yg ramai pengunjung, ada yg sunyi, ada yg gersang. sbb sa rasa, shopping complex tu sudah melebihi keperluan, apalah sangat populasi kk pn x bleh tanding johor. jd keperluan tu teda la..tp pemaju masih mo mengaut keuntungan. Yep! sabah bandar mati di waktu mlm, jam 11 gitu, mula la suda sunyi tu jalan raya. tp kdg2 sa terfikir, klu bandar yg never sleep tu, waktu mlm apa la drg buat ah? benda haram ka apa ka kita x taw.....well, JB.......hmm

Banyak juga kebenaran da. mungkin da emo pasal ada cewek da kasi luka ati dan perasaan da. hahaha. nda la. sa prasan semangat kenegerian org sabah ni tlmpau meninggi. even saya sndiri bleh menyampah dgn org sabah yag terlalu mengagungkan sabah. apa lg org seberang? ada org sabah muncul d tv, kecoh...keluar radio pun, kecoh. benda2 gitu yg buat pemikiran kita cetek la. kita terlalu mengagungkan KK. ya sa syukur tinggal di kk tp org sabah rasa, bila ada kk, itu sudah cukup. sabah suda cukup maju. OHH tidak!! KK itu masih jauh d blkg. KK itu biar kita sndiri nikmat, sendiri tau. sbb bila org lain dgr, org mnyampah. kita x juga bleh kasi maju kk. cross finger lah harap menteri2 kita kasi maju, bukan kk saja, 1 sabah kay? Sampah sarap, kasi bersih....pendatang asing, hntr ja drg balik. suda menumpang negeri org, buruk prangai lg. kemudahan kk, majukan. bla bla bla..

jgn marah tp sa rasa x payah la tlmpau mara si luca lucas tu. biarlah da hidup mewah di JB da....p club malam ka.....opss. oya, JB never sleep kan? hehehe.

4 comments:

Eric September 8, 2010 at 9:12 PM  

kurang hajar nih budak¬ hahahaha

Valsonz September 9, 2010 at 3:04 AM  

hahah... si Luca Lucas tu mmng frust kali tu dgn cewek2 Sabah..

trus dia bt aktvt dia malam2.. nver sleeps oh kunu.. haha

Leslie Michael Chang September 9, 2010 at 9:07 AM  

rilek2.....Mmg kuang hjr..ntah laitu pa da wat time mlm2...hikhik

donny September 24, 2010 at 5:49 AM  

kopisanangan...frust sama sumandak sabah ba dia tu..hehe

Click To support kama....

About Me

My photo
Penampang Sabah, disanalah tumpahnya darah saya. aiasehmen.... berminat dalam bidang nyanyian dan hiburan. walau apapun, tak kenal makan tak cinta...

Pengalaman mengajar kita....

Buat pertama kalinya saya mula menulis blog untuk tatapan semua......pandai2 suda. tapi nda pa. segala informasi dan cerita pengalaman hidup bukan sahaja untuk dijadikan pedoman untuk diri sendiri tapi juga untuk yang lain. terutama sekali bila kita jatuh dan bangun semula. kerna itulah....hari kita x selalu indah....malah keburukan itu datang dri kita sendiri

Chat ja la....