Talkshow budak2... Bikin rusak sifat semulajadi kanak-kanak

ok, sebelum sa teda mood mo menaip, bagus sa luahkan pendapat sa yang sudah lama terbuku. Seperti yg tertera di atas, Talkshow yg sa maksudkan ialah LOCAL punya. Hmm, ntah napa sa rasa mcm tida kena ja sa tgk tu budak2. Hari tu saya ada ternmpk iklan tom tom bak. imbasan2 persembahan2 berbakat kanak2 malaysia. pandai menyanyi pandai menari. tapi bagi saya, bila sa ternmpak yg miming2 lagu tu sambil nanyi2, ok itu melampau ah. apaitu budak2 kicil lagi suda pandai menari2 lenggang2 min seksi2. staga. props n baju pun mcm $@#$%#@ staga. sndiri tgk la. Pompuan lagi tu. lpas tu, tu pengacara pun satu ikut tariak2. apa lg audience? mama bapa drg ni x awareness ka? sa sedih la tgk budak2 skrg yg tidak sabar mo jadi dewasa. lebih2 lg pompuan. yg tida sabar2 mo tumbuh susu. budu... ntah zaman sa pun lbh kurang mcm tu la. tp ini lebih melebih2 o. apitu lagu makhluk tuhan paling seksi lagu da? trus tu budak brabis menari2 mcm ada tiang ja. aduh, klu org bilang sa ni kolot atau tidak pandai maju, budaya mcm tu xda kaitan dgn kemajuan bangsa dan negara. sot.....yg komen mcm tu yg kapala stga tiang.

pi budak2, masi ada masa untuk explore dunia. p lah memancing, p panjat pokok, men bubut. sadis tau tgk bdk2 yg skrg suda pndai bermake up, suda lepak2 d library. akan dtg, pndai rindu juga tu zaman kanak2.

hmm sorry lah pak nil. benda2 mcm ni really painfull to watch. ikon aznil sbgai pak cik tu apala sgt klu mesej yg mo disampaikan tu x bertepatan. skadar menyanyi2 besa2 , menari besa2 tu ok la. yg humble2. tgk ja la org putih budak2 drg humble2, innocent tp bakat besar2. walaupun persekitaran drg mmg agak rough sbb negara barat kan. tp ciri2 budak2 drg masi kekal. di negara tempatan , sa x pernah lg jenguk2 channel2 melayu ni. mcm mana mo support kalau makin dicakap makin menjadi2. bleh dikira ka pelakon2 yg gedikz dlm tv? tidak cukup jari bos. buat sa kdg2 meluat tgk.

3 comments:

Zulkifly Omar November 29, 2010 at 3:59 AM  

yaa.. betul tu.. sandikan tu budak2,.. kasian lagi.. awal mencapai kedewasaan ni jadinya.. tiada life budak2...

Princess Ana November 29, 2010 at 7:31 AM  

betul3x~~
sa rindu zaman main geta jeropoin sama rindu main tapak~ hahaha

punkpunk February 2, 2011 at 8:40 PM  

ko jgn emo darlink...besa lar bhu tp apa ko ckp mmg btl jua gea

Click To support kama....

About Me

My photo
Penampang Sabah, disanalah tumpahnya darah saya. aiasehmen.... berminat dalam bidang nyanyian dan hiburan. walau apapun, tak kenal makan tak cinta...

Pengalaman mengajar kita....

Buat pertama kalinya saya mula menulis blog untuk tatapan semua......pandai2 suda. tapi nda pa. segala informasi dan cerita pengalaman hidup bukan sahaja untuk dijadikan pedoman untuk diri sendiri tapi juga untuk yang lain. terutama sekali bila kita jatuh dan bangun semula. kerna itulah....hari kita x selalu indah....malah keburukan itu datang dri kita sendiri

Chat ja la....