ya, sa makin gumuk

Well2, exam suda habis, penyeksaan pun berakhir. Benda2 yg sa risau skrg suma sudah lepas fikiran pun matang. Huh! kmu tau ka tu sa tia suka exam yg berjauh2 dan hmpir mo dkt 1 bulan tempoh exam. pastu teteda ada peraturan tida bleh balik pas exam. koh sabar ja sa ah. tapi tiapala, sa sudah berhempas pulas dkt 3 minggu, skrg suda hbs. Next, benda yg perlu dirisaukan next year sa mula start pogrem ijazah, pastu BIG. huh, sa x besa tido2 dlm kemah ni. sa buli wat bayangan suda kehidupan BIG sa kena tariak2....bla2....heh, entry sa pasal gumuk ba.


Banyak suda sora2 sumbang bagi sumbangan komen pasal sa makin mengembang. yeah, adala beberapa. yg hari2 nmpak sa pun bleh perasan. dan sa sendiri pun perasan. perut sa makin besar o. klu sa igt balik fom 4, ok lagi badan ja berisi. perut masi dlm corak yg secocok. eee klu buli kan mcm sa mo birak ja tu lemak2 o klu buli. sa harapla ada pill yg berkonsep kan 'makin rajin anda berak, makin besar peluang utk kurus'. puii...angan2

tp bru ja sa p jumpa kwn sa yg stga taun suda x jumpa. hmm...da nmpk sa sja trus ktawa ah... apaka? xda sifat asertif btl o... haha. da trus direk tya 'napa ko makin gumuk?' ahh??? klu buli elakkan penggunaan perkataan 'gumuk' bila berurusan sama sa ah... hahaha. gunakan bahasa sopan. 'berisi'. muahaha. ntah, ter'touch' ni prasaan klu kna ckp gumuk scara spesifik. aduh.... sdgkan org yg hari2 menatap sa pun bleh sadar, ni apakan lg yg jrg skali melihat sa. bah, adala juga cadangan buat sit up.....makan buah.... klu sit up tu sa cuma bertahan 2-3 hari ja kali. xda keazaman. pastu cadangan makan buah tu, sa ni makan buah hanya selepas makan dinner.. dan kuantiti buah bukan alang2 k.... klu ada 1 biji watermelon, sa bleh kasi hbs juga tu 1 biji klu sa ada nafsu yg membuak2 mo mkn buah. pui.... tai pun berserat wooo.... ee suda la... sa sakit ati dgn diri sa sendiri o.... trus sa sedih ni... k bai

1 comments:

keykho November 24, 2010 at 8:04 AM  

hahaha..lucu oh..kawan ko tu..tiapa bha..dia terJujur ja bha tu hehe..

bh! mula la ko iksisais..ehehe :)

oya..sy kasi tagged ko post sy..rajin2 ko check ah kekeke :)

http://keykho.blogspot.com/2010/11/desert-rose.html

Click To support kama....

About Me

My photo
Penampang Sabah, disanalah tumpahnya darah saya. aiasehmen.... berminat dalam bidang nyanyian dan hiburan. walau apapun, tak kenal makan tak cinta...

Pengalaman mengajar kita....

Buat pertama kalinya saya mula menulis blog untuk tatapan semua......pandai2 suda. tapi nda pa. segala informasi dan cerita pengalaman hidup bukan sahaja untuk dijadikan pedoman untuk diri sendiri tapi juga untuk yang lain. terutama sekali bila kita jatuh dan bangun semula. kerna itulah....hari kita x selalu indah....malah keburukan itu datang dri kita sendiri

Chat ja la....