Tips untuk meniru exam

Exam suda!
Sekarang dlm pertengahan musim exam klu sa.
yg lain institut mungkin bru mula. well, sa tgl dua paper lg. Anda???
jadi mo meniru atau belajar???
sot...sa ni terkenal dgn trick2 meniru yg fresh dulu lah
tp pastu sa insaf dan smpi skrg, sa x pernah meniru exam suda. so sempena musim exam ni,
sa mo share pengalaman sa meniru.

tp sa mo bg tips juga:
1) mo meniru jgn tiru org len
2) meniru dgn menyediakan nota2 kecil
3) skrg xla strict sgt, jd ada kesempatan untuk bawa
pencil case, jadi simpan la nota2 anda dlm pensil case
4) yg ni ada cabarn sikit. sediakan kertas A4, type nota2 anda sebanyak yg boleh. penuhkan kertas itu. pastu lipat untuk dimuatkan dlm poket, pastu tym exam kasi kuar, lapiskan dgn kertas exam anda, biar pun pengawas limpas, drg akan sgka itu adala sala satu drpada kertas soalan.yup sa slalu buat dulu tym fom 3 klu soalan exam moral
5) seperti besa, tulis jwpn d atas pemadam, jgn ketara sgt. di kalkulator.
6) tulis jwpn di baju sgt bodo dan mencerminkan rendahnya mentaliti org itu. sudahla meniru pun mentaliti rendah, tambah lg rendah
7) jgn lupa, untuk tips ke 4, jgn pernah terlupa untuk ambil balik dan lipat balik kertas jwpn itu masuk poket. jgn terhantar skali nota sulit kita dengan kertas soalan. itu pun bongok... wahaha

So sebagai bakal guru, sa suda sedia maklum dgn style dan trend meniru ni. style ini xkan brubah. dgn pemikiran kreatif kita, sng saja mo spot budak meniru. so beware la student2 sa. wahahaha...

slamat exam! dan slamat mencuba!

4 comments:

NekochanMiruku November 8, 2010 at 5:22 AM  

naaaaahhhh.... ni kali laaaa... hahahahaa

Leslie Michael Chang November 8, 2010 at 5:28 AM  

hehe...grace, jgn lupa try2 kio...

Leslie Michael Chang November 8, 2010 at 5:28 AM  

hehe...grace, jgn lupa try2 kio...

BelleReoz of Ranau November 9, 2010 at 8:59 AM  

exam apa gia yang buli meniru sang gini ni? hehe

Click To support kama....

About Me

My photo
Penampang Sabah, disanalah tumpahnya darah saya. aiasehmen.... berminat dalam bidang nyanyian dan hiburan. walau apapun, tak kenal makan tak cinta...

Pengalaman mengajar kita....

Buat pertama kalinya saya mula menulis blog untuk tatapan semua......pandai2 suda. tapi nda pa. segala informasi dan cerita pengalaman hidup bukan sahaja untuk dijadikan pedoman untuk diri sendiri tapi juga untuk yang lain. terutama sekali bila kita jatuh dan bangun semula. kerna itulah....hari kita x selalu indah....malah keburukan itu datang dri kita sendiri

Chat ja la....